İyi Bir Güvenlik Şirketi Kiralamak İçin 10 Adım
Güvenlik şirketi seçerken dikkat edilmesi gereken hususlar neler? Bir güvenlik firmasının güvenilirliğini nasıl anlarız? Gibi soruların cevaplarımız şimdiki yazımızda, lütfen dikkatlice, baştan sona okuyunuz.
Türkiye’nin korunması sorumluğu ile ilgi dışarıda 10 kişiye sorsanız, bunların 8’i genellikle polis ve asker der. Polisler vatandaşlarımızı korumakla mükemmel iş çıkarırken, ÖGG genellikle bilinmeyen kahramanlar olarak geçer. Bu günlerde vatandaşlarımızı, hastanelerimizi koruma görevi dikkat ederseniz emniyet personellerine kalmıştır. Türkiye Hükümetinin verilerine göre güvenlik sektörü, ülkenin kritik altyapısının %80’inden fazlasını korumakla sorumludur. Çoğu durumda güvenlik görevlileri, polis memurlarından daha fazladır. Türkiye’de resmi rakamlarca 2019 yılının verilerine göre 1,5 milyondan fazla ÖGG olarak çalışan var.
Aralarından seçim yapabileceğiniz pek çok özel güvenlik firmaları ve emniyet görevlisi seçerken dikkatli davranmak çok önemlidir. Doğru ve işini iyi yapan (1) güvenlik firması seçmek sadece mülkünü ve çalışanlarınızı korumakla kalmaz, herhangi bir olası durumda da zarara uğramanıza önlemeye yardımcı olur. Doğru firmayı seçmek, en küçük emniyet olayından bile ciddi şekilde zarar görebileceğiniz işletme itibarınızı koruyabilir.
Güvenlik Şirketi Kiralamada 10 Adımda İpuçları
Emniyet gereksinimlerinizi karşılamak için en doğru özel firmayı nasıl kiralanmalı 10 adımdan oluşan bu ipuçlarına geçelim. Sürecin ilk adımı, bölgenizde ve şehrinize yakın yerlerde bu güvenlik şirketlerini Google’da aramakla başlayabilirsiniz. İlk sayfada bulunan ilk 10 firmayla bunu görüşmeyle başlayabilirsiniz. Sonra firmaların sitelerine ve referanslarını kontrol ederek, teklif göndermenizi öneririz. Daha sonrasında firmalardan gelen bilgileri topladıktan sonra 10 adım en iyi şekilde uygulamaya koyarak, en iyi firmayı seçme yolunda aşağıdaki adımları uygulayın.
- Referanslarında bulunan size benzer potansiyel müşterilerin emniyet deneyimlerini incelemenizi öneririz. (Özellikle sizin projelerinize uygun olanlara odaklanın)
- Potansiyel güvenlik firmasının geçmiş müşteri ve geçmiş performans yıllarını gözden geçirin
- Giriş yaptığınız güvenlik firmasının “Hakkımızda” “Hizmetlerimiz” “Referanslar” ve “Blog” gibi aktif olan kısımları göz gezdirin. Referanslarına koydukları müşterilerin mutlaka siteleri varsa ziyaret edin ve incelemenizi oralardan da devam ettirin.
- “Hakkımızda” bölümündeki bilgi eksikliği olup olmadığı ve Sertifikalar gibi önemli kısımları dikkatlice göz atın.
- Şirketin ve yönetim ekibinin bağlı olduğu meslek birlikleri hakkında bilgi isteyin. Yaptıkları iş konusunda ciddi olan şirketler genellikle, 5188 yasaları usulünce kurulmuş olup ve ISO 9001, ISO 10002, OHSAS 18001, Marka Tescil Belgesi, Hizmet Yeterlilik Belgesi, Özel Güvenlik Hizmetleri Şirketi Faaliyet İzin belgesi gibi evraklarını bakıp dikkatlice inceleyin. Bu tip belgeleri eksik olan firmalarla bağınızı koparın.
- Mevcut site içeriklerini, takipçiler ve emniyet sorunlarıyla (örn. Facebook, Twitter, LinkedIn) etkileşimde bulunmak ve şirketlerin sosyal medya varlıklarını inceleyin.
- Broşürleri, kataloglarını ve beyanlarını vb. bilgilerini göndermelerini talep edin ve inceleyin.
- Çalıştırdıkları emniyet görevlilerinin, şirketinize konumlandıracağınız kısımlar için uygun olup olmadığını sorunlara müdahale aşamasında yeterliliğini sorun ve ikna olana kadar sorunlarınıza devam edin.
- İyi (1) güvenlik şirketi aynı zaman da kendi eğitimlerini veren ve bu eğitimleri sayesinde profesyonel bir ÖGG sunan firmalardan oluşmaktadır. Özel güvenlik kursu cdguvenlik.com.tr/ozel-guvenlik-kursu konusunda yeterli mi, eğitimler ne düzeyde veriliyor araştırın, hatta eğitimlerinden birkaç bilgi alın.
- Fiyat teklifi konusunda ikna olun.
Güvenlik Şirketi ve Fiyat Konusuna Dikkat
Fiyatlandırmanın bu listenin son maddesi olduğunu fark ettiniz mi? Bunu yanlışlıkla yapmadık. Fiyatlandırma, doğru güvenlik şirketi ile iş yapmanın zehirli elması olarak görülür. Ama yine de birçok şirketin ilk sorusu, teklif istemek ve fiyat bilgisi olur. Hatta bazı durumlarda şirketlerin tek yaptığı şey budur. En düşük fiyata dayalı güvenlik şirketi seçmek, işletmelere dava ve suçtan kaynaklanan mali kayıplarda ve hatta sorumsuz, profesyonel olmayan ve etik olmayan davranışlardan dolayı daha da büyük sıkıntılara mal olabilir. Bu nedenle, en düşük fiyat teklifi almaya yönelik politikanızı sürdürmemenizi şiddetle tavsiye ederiz. Bunun yerine, eldeki işinize en uygun olanı bulmak için, yukarıdaki ipuçlarını kullanmanızı öneririz.
Son Sözler
Biz her zaman şu düşünceyi savunuruz; “Ya bedelini ödersin, ya da bedelini ödersin” deriz. Bu deneyimlerimizden yola çıkarak fiyatını ödemek her zaman maliyetinden daha fazladır. CDGüvenlik hakkında da daha fazla bilgiye ulaşmak için bizimle iletişime geçebilir ve ofislerimizi ziyarete gelebilirsiniz. Sizleri aramızda görmekten, mutluluk duyarız. Tarafsız yazdığımız bu makalemiz, umarım sizlere bir nebze fayda sağlamıştır. Gelecek yazılarımızı takip etmek için mutlaka sayfamıza tekrar bekleriz.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!